Υλικά
300γρ μέλι
80γρ σουσάμι
100γρ αμύγδαλα
100γρ. ανάλατα φιστίκια
50γρ αποξηραμένες φράουλες κομμένες σε κυβάκια
50γρ αποξηραμένο ανανά κομμένο σε κυβάκια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια και τα ψήνουμε για 3-5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βγάζουμε τον αφρό και στη συνέχεια προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς που έχουν ψηθεί ελαφρώς, και το σουσάμι. Ανακατεύουμε καλά για περίπου 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλι. Βγάζουμε ½ κουταλιά από το μίγμα μας σε ένα καθαρό πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αν ξεκολλάει από το πιάτο τότε είναι έτοιμο.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου μια λαδόκολλα και με ένα πινέλο την αλείφουμε με λάδι. Ρίχνουμε το μίγμα του παστελιού και με βρεγμένο χέρι , ή και με τον πλάστη, απλώνουμε καλά ώστε να έχει παντού το ίδιο ύψος. Με ένα μεγάλο μαχαίρι που έχουμε λαδώσει κόβουμε σε μικρά παστελάκια ή σε μπάρες σε όποιο μέγεθος προτιμάμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr