Σπιτικό παστέλι με καβουρδισμένα αμύγδαλα και gojji  berries

Ένα από τα πιο υγιεινά γλυκά σνακ, σε ακόμη πιο υγιεινή και σπιτική εκδοχή. Ένα σνακ πλούσιο σε ενέργεια, ασβέστιο και πολλά καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά.

Υλικά
400γρ μέλι
300γρ αμύγδαλα
100γρ. goji berries

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε για 3-5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βγάζουμε τον αφρό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα που έχουν ψηθεί ελαφρώς και τα goji berries. Ανακατεύουμε καλά για περίπου 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλι. Βγάζουμε ½ κουταλιά από το μίγμα μας σε ένα καθαρό πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αν ξεκολλάει από το πιάτο τότε είναι έτοιμο.
Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου μια λαδόκολλα και με ένα πινέλο την αλείφουμε με λάδι. Ρίχνουμε το μίγμα του παστελιού και με βρεγμένο χέρι , ή και με τον πλάστη, απλώνουμε καλά ώστε να έχει παντού το ίδιο ύψος. Με ένα μεγάλο μαχαίρι που έχουμε λαδώσει κόβουμε σε μικρά παστελάκια ή σε μπάρες σε όποιο μέγεθος προτιμάμε και αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρούμε τα παστέλια μας σε βάζο ή γυάλινο μπολ που κλείνει αεροστεγώς και φροντίζουμε να βάλουμε λαδόκολλες μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr