Σπιτικό παγωτό σορμπέ με φρούτα του δάσους.

Yλικά

• Φρούτα του δάσους που μπορείτε να βρείτε σε κεσεδάκια στο super market (περίπου ένα κιλά)
• 1 λίτρο φρέσκο γάλα χαμηλών λιπαρών
• 250 γρ. ζάχαρη

Eκτέλεση

Ξεπλένετε τα φρούτα του δάσους και σε ένα μπλέντερ τα χτυπάτε ελαφρά με το γάλα και τη ζάχαρη. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο (υπάρχουν και ειδικά μεταλλικά δοχεία παγωτού) και το βάζετε για μία ώρα στην κατάψυξη, ώστε να αρχίσει να πήζει ελαφρώς και να στερεοποιείται. Στη συνέχεια το ρίχνετε σε ένα μίξερ χειρός και το χτυπάτε για άλλα δύο λεπτά. Αν θέλετε παγωτό ξυλάκι, μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικά καλούπια για γρανίτες με ξυλάκι ή αν δεν έχετε και προτιμάτε χύμα παγωτό, το ξαναρίχνετε στο μεταλλικό δοχείο παγωτού και το αφήνετε στην κατάψυξη. Μόλις δείτε ότι έχει πήξει μπορείτε να σερβίρετε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr