Υλικά
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
1 μικρή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε καλά. Κόβουμε τα κοτσάνια και τις ψήνουμε στο φούρνο ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Εναλλακτικά μπορούμε να τις βάλουμε και πάλι ολόκληρες στο φούρνο μικροκυμάτων για τουλάχιστον 15 λεπτά ώστε να μαλακώσουν πολύ. Ανοίγουμε στη μέση τις μελιτζάνες και με ένα κουτάλι παίρνουμε μόνο τη σάρκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το κουκουνάρι και την ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr