Σπιτικό λικέρ βύσσινο με κανέλλα

Φτιάξτε ανέξοδα το δικό σας ποτό.

Υλικά
2 κιλά βύσσινα
1400γρ ζάχαρη
1600γρ κονιάκ
2 ξύλα κανέλλας
6-7 γαρίφαλα

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο μαζί με τη ζάχαρη, το 1/3 περίπου από το κονιάκ, την κανέλλα και τα γαρίφαλα. Τοποθετούμε το βάζο στον ήλιο για 30 ημέρες και φροντίζουμε να το ανακινούμε καλά κάθε 2-3 ημέρες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο κονιάκ και κάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 10 ημέρες, χωρίς να ξεχνάμε να ανακινούμε τακτικά. Στο τέλος των 40 ημερών συνολικά περνάμε το μίγμα μας από σουρωτήρι και παίρνουμε το λικέρ το οποίο φυλάσσουμε σε γυάλινο μπουκάλι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr