Ένα υγιεινό σπιτικό κέικ, ενισχυμένο σε φυτικές ίνες και με καλά λιπαρά.
Υλικά
1 φλιτζάνι μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
4 αυγά
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη καστανή
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. γλυκού baking powder
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
½ φλιτζάνι δαμάσκηνα αποξηραμένα κομμένα σε μικρά κομματάκια
3 κουτ. σούπας κοπανισμένα καρύδια (σε μέτριο μέγεθος)
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά. Προσθέτουμε τις βανίλια, τα δαμάσκηνα, τα καρύδια και το γάλα. Στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το baking powder. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μίγμα σε φόρμα που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr