Υλικά
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. ταχίνι
Χυμό από 3 πορτοκάλια
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ. γ. baking powder
1 φλιτζάνι σταφίδες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ αναμιγνύουμε το ταχίνι με το χυμό πορτοκάλι και στη συνέχεια τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και μετά το αλεύρι μαζί με το baking powder. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα. Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr