Μια πολύ γευστική και πλούσια θρεπτικά επιλογή. Ένας τρόπος για να παίρνουν μικροί και μεγάλοι που δεν τρώνε ιδιαίτερα σαλάτες, τις απαραίτητες φυτικές ίνες και όχι μόνο από τον ξηρό καρπό.
Φυσικά και ένα επιδόρπιο με αγνά σπιτικά υλικά, για τις μαμάδες ή τους μπαμπάδες που θέλουν να ξέρουν τι τρώει το παιδί τους.
Υλικά
2/3 φλιτζανιού φουντούκια χοντροαλεσμένα
150 γρ σταγόνες κουβερτούρα
5 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
4 αυγά
¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζανιού γάλα χαμηλών λιπαρών
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Ελαιόλαδο και λίγο κακάο για τη φόρμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με τη μαργαρίνη.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα, τα φουντούκια, το αλεύρι, το baking powder και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μίγμα μας σε φόρμα για κέικ την οποία έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και έχουμε πασπαλίσει με κακάο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι ή ένα ξύλο για σουβλάκι και να βγαίνει καθαρό.
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγη άχνη ζάχαρη για διακόσμηση.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr