Σπιτικό κέικ με κανέλα και μοσχοκάρυδο

Υλικά
1 φλιτζάνι μαργαρίνη
250 γρ καστανή ζάχαρη
4 αυγά
1 κουτ. σούπας κανέλλα
1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
2 βανίλιες σε σκόνη
400 γρ αλεύρι
340 γρ γάλα
5 κουτ. γλυκού baking powder

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά ακόμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη και λίγη ακόμη κανέλλα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr