Υλικά
2 μέτρια ψαρονέφρια
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι ανανά φρέσκο σε κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη και 1 πιπεριά κόκκινη
1 ποτήρι λευκό κρασί
½ ποτήρι λευκό ξύδι
2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το ψαρονέφρι, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε πολύ μικρές μπουκίτσες σα μεγάλα ζάρια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ψαρονέφρι. Ανακατεύουμε ανά 2 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, περίπου 1 λίτρο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Όταν χρειάζεται ακόμη περίπου 10 λεπτά για να τελειώσει, προσθέτουμε το ξύδι, τον ανανά, τις πιπεριές και τη σόγια σος και σιγοβράσουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το χοιρινό και να μελώσει η σάλτσα. Ταιριάζει πολύ ωραία με ρύζι μπασμάτι.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr