Υλικά
1 κιλό φράουλες
1 κιλό. ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν από τα νερά. Κόβουμε τις φράουλες στα δύο. Τις τοποθετούμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Όταν έχουμε φτιάξει μια στρώση με φράουλες, ρίχνουμε από πάνω κάμποση ζάχαρη να τις καλύψει. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο (φράουλες, ζάχαρη) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 24 ώρες. Όταν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα βράζουμε το μίγμα μας για περίπου 25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Σε αυτή τη φάση, βγάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι έξω από την κατσαρόλα σε ένα πιατάκια, το αφήνουμε να κρυώσει και ελέγχουμε αν έχει πήξει επαρκώς. Όταν έχει δέσει όσο θέλουμε, το αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει το μεταφέρουμε σε γυάλινα βάζα. Είναι σημαντικό όταν ελέγχουμε την πυκνότητα του γλυκού να το κάνουμε όταν αυτό έχει λίγο κρυώσει, γιατί όταν είναι καυτό από την κατσαρόλα είναι αρκετά αραιό και μετά πήζει.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr