Υλικά
1 κιλό ακτινίδια ώριμα
800γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε φέτες και κάθε φέτα στη μέση. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε στρώσεις από ακτινίδια εναλλάξ με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το ψυγείο και βράζουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και βράζουμε για 10 ακόμη λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα ακτινίδια και να δέσει η μαρμελάδα. Αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα τα οποία φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr