Σπιτικό γλυκό με κρέμα άνθος αραβοσίτου

Υλικά
2 φακελάκια κρέμα τύπου άνθος αραβοσίτου (χωρίς βράσιμο)
1 κουτάκι φυτική σαντιγύ
Γάλα χαμηλών λιπαρών (όσο αναγράφεται στις συσκευασίες για την παρασκευή της κρέμας και της σαντιγύς)
1 πακέτο σφολιατίνια (δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα λιπαρά που έχουν)
Κανέλλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ με το γάλα και όταν είναι έτοιμη τη βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με το γάλα ώστε να γίνει κρέμα και την αφήνουμε και αυτή στο ψυγείο. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα σφολιατίνια τα οποία έχουμε κόψει στη μέση κατά μήκος (με σκοπό να γίνουν λεπτότερα) έτσι ώστε να καλύψουν όλο τον πυθμένα. Από πάνω ρίχνουμε τα 2/3 από την κρέμα άνθος αραβοσίτου και μετά φτιάχνουμε άλλο ένα στρώμα από σφολιατίνια με τον ίδιο τρόπο που φτιάξαμε και τον πυθμένα. Πάνω από τη δεύτερη στρώση σφολιατίνια βάζουμε την κρέμα που περίσσεψε και από πάνω όλη τη φυτική σαντιγύ. Τρίβουμε 3-4 σφολιατίνια με τα χέρια μας και τα πολύ μικρά κομμάτια που σχηματίστηκαν τα ρίχνουμε πάνω από τη σαντιγύ για γαρνίρισμα. Βάζουμε σε όλη την επιφάνεια αρκετή κανέλλα και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr