Παραδοσιακό, υγιεινό και καθόλα διαιτητικό. Φτιάξτε το μόνοι σας με υλικά που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε.
Υλικά
1 κιλό κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα κεράσια και με το ειδικό μηχάνημα αφαιρείτε το κουκούτσι.
Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτετε με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε και το νερό και τα αφήνετε έτσι για 24 ώρες.
Την επόμενη ημέρα, βράζετε τα κεράσια με τη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά και αν χρειάζεται αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζετε στην επιφάνεια.
Όταν αντιληφθείτε ότι το κεράσι έχει ψηθεί και το σιρόπι αρχίζει να πήζει (θα πρέπει να βγάλετε λίγο από την κατσαρόλα σε ένα πιατάκι και να το αφήσετε 5 λεπτά να κρυώσει για να το καταλάβετε) ρίχνουμε το χυμό λεμόνι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και για τα επόμενα 10 λεπτά κάνουμε κυκλικές κινήσεις στην κατσαρόλα, ώστε να γεμίσουν τα κερασάκια με σιρόπι και να γίνουν πιο στρογγυλά και γεμάτα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr