Μια εξαιρετική συνταγή, σπιτική, γευστική και ολικής αλέσεως. Μας προμηθεύει ενέργεια, καλής ποιότητας πρωτεΐνη και χαμηλότερα λιπαρά.
Υλικά
2 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξηρή ή περίπου 30 γρ νωπή
200γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
3 φέτες του τοστ γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το 1 φλιτζάνι νερό (τόσο ώστε να αντέχουμε να βάλουμε μέσα το χέρι μας). Λιώνουμε στο χλιαρό νερό τη μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό (επίσης ζεσταμένο ελαφρά), το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι. Ζυμώνουμε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σαν ένα κύλινδρο. Την πατάμε με το χέρι μας να γίνει πλατιά. Στο εσωτερικό αλείφουμε με το τυρί κρέμα και από πάνω αραδιάζουμε τα λαχανικά και τη γαλοπούλα. Κλείνουμε τη ζύμη από όλες τις πλευρές ώστε να φυλακιστεί στο εσωτερικό της ζύμης η γέμιση. Πλάθουμε το ψωμάκι μας, το βάζουμε σε ταψί, το σκεπάζουμε με ένα πάπλωμα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (χωρίς να προθερμάνουμε το φούρνο) μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr