Υλικά
¾ ποτήρι γάλα
½ ποτήρι μαργαρίνη
1 αυγό
Λίγο αλάτι
Αλεύρι ολικής άλεσης και κατά το 1/3 αλεύρι για όλες τις χρήσεις ώστε να γίνει ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το γάλα με τη μαργαρίνη η οποία θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και μετά λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και στη συνέχεια τη χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια ή ότι άλλο θέλουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr