Υλικά
600 ml γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
300 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 λοβό βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε σε αυτό τη ζάχαρη και τη βανίλια την οποία έχουμε ανοίξει κατά μήκος και έχουμε βγάλει το εσωτερικό της (ρίχνουμε και το εσωτερικό και το εξωτερικό της βανίλιας στο κατσαρολάκι). Μόλις λιώσει η ζάχαρη αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το φλοιό της βανίλιας και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το περιεχόμενο της κατσαρόλας (γάλα, ζάχαρη, βανίλια) και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα στον κάδο της παγωτομηχανής. Μόλις το μίγμα μας έχει την κατάλληλη υφή, το βάζουμε σε ένα μπολ στην κατάψυξη και περιμένουμε τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr