Υλικά
600 ml γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
300 ml γάλα χαμηλών λιπαρών
150 γρ. ζάχαρη άχνη
60γρ κακάο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε σε αυτό τη ζάχαρη και το κακάο. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και διαλυθεί καλά το κακάο αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το περιεχόμενο της κατσαρόλας (γάλα, ζάχαρη, κακάο) και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα στον κάδο της παγωτομηχανής. Μόλις το μίγμα μας έχει την κατάλληλη υφή, το βάζουμε σε ένα μπολ στην κατάψυξη και περιμένουμε τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr