Αν θέλετε πραγματικά παγωμένο γιαούρτι και όχι σκόνη γάλακτος, φτιάξτε το μόνοι σας. Πλούσιο σε ασβέστιο και κάλιο και πάνω από όλα αγνό και γευστικό.
Υλικά
500γρ μπανάνες
150γρ ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις μπανάνες. Τις αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη και το κονιάκ και τα αφήνουμε έτσι για 1 ώρα. Μετά τις βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και το χυμό λεμόνι και χτυπάμε καλά. Βάζουμε το μίγμα σε ένα σιδερένιο μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες, χτυπώντας ξανά το μίγμα ανά μισή ώρα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr