Σπιτικό αλμυρό κέικ  με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών

Μια αλμυρή εκδοχή του κέικ, με υλικά χαμηλών λιπαρών. Ιδανικό για ένα διαιτητικό γεύμα μαζί με μια σαλάτα.


Υλικά
1 φλιτζάνι γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε κυβάκια
2 φλιτζάνια τριμμένο κασέρι και ρεγγάτο (ιδανικά χαμηλών λιπαρών)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 πρέζα αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 αυγά

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη γαλοπούλα με τα τυριά, το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, το πιπέρι, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα μας.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr