Υλικά
240 γρ μαργαρίνη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
500γρ αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
200 γρ φέτα
100γρ. γραβιέρα
2 αυγά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαργαρίνη (την έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με το γιαούρτι, το αλεύρι και το baking powder. Πλάθουμε τη ζύμη και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Τρίβουμε από το χονδρό τρίφτη τη φέτα και τη γραβιέρα και από πάνω ρίχνουμε 1 αυγό χτυπημένο. Αναμιγνύουμε καλά. Ανοίγουμε 2 φύλλα με τον πλάστη. Τοποθετούμε το ένα φύλλο στον πυθμένα ενός λαδωμένου ταψιού, ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και με ένα πιρούνι τα απλώνουμε παντού. Γυρίζουμε τη ζύμη που είναι στα τοιχώματα προς τα μέσα ώστε να καλύψουν ένα μέρος της γέμισης. Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο και κόβουμε τις άκρες ώστε να καλύπτει όλη την επιφάνεια του ταψιού χωρίς να περισσεύει. Αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνειά της τυρόπιτας με ένα χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr