Υλικά
250 γραμμάρια μπακαλιάρος φρέσκος ή κατεψυγμένος
1 πατάτα
1 μεγάλο καρότο
Λίγα αγγουράκια τουρσί
Λίγος άνηθος
1 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό το μπακαλιάρο και το καρότο και τα φύλλα της δάφνης να βράσουν. Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο ρίχνουμε και τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια να βράσουν. Μόλις τελειώσει το βράσιμο, βγάζουμε το μπακαλιάρο το καρότο και τις πατάτες. Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο να μην έχει κόκκαλα και τον κόβουμε – μαδάμε με το χέρι μας μέσα σε ένα βαθύ πιάτο. Κόβουμε τις πατάτες και το καρότο σε κυβάκια και τις ρίχνουμε και αυτές. Προσθέτουμε, τα αγγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες, τον άνηθο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το dressing στη σαλάτα ανακατεύουμε σιγά σιγά και απολαμβάνουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr