Σπιτική πίτσα μαργαρίτα με ζύμη ολικής άλεσης

Υλικά για τη ζύμη
30 γρ μαγιά νωπή
1 ποτήρι νερό
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αλεύρι ολικής άλεσης περίπου μισό μισό

Υλικά για τη γέμιση
2 ντομάτες πολτοποιημένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Λίγο αλάτι και πιπέρι
500γρ τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό το οποίο προηγουμένως έχουμε ζεστάνει ώστε να γίνει χλιαρό (προσοχή δεν πρέπει να είναι καυτό γιατί δε θα φουσκώσει το ζυμάρι). Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και τα δύο είδη αλεύρι ώστε να γίνει μια αφράτη ζύμη. Λαδώνουμε καλά το τετράγωνο ταψί του φούρνου. Παίρνουμε το ζυμάρι και με τα χέρια μας ή με πλάστη, το απλώνουμε ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα του ταψιού.
Το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα και το βάζουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς για να φουσκώσει. Εν τω μεταξύ εμείς αναμιγνύουμε την πολτοποιημένη ντομάτα με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν φουσκώσει το ζυμάρι, το βγάζουμε από το φούρνο και το ξεσκεπάζουμε.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το μίγμα της πολτοποιημένης ντομάτας. Από πάνω πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr