Υλικά για τη ζύμη
30 γρ μαγιά νωπή
1 ποτήρι νερό
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για τη γέμιση
2 ντομάτες πολτοποιημένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Λίγο αλάτι και πιπέρι
4-5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
7-8 λευκά μανιτάρια σε φετάκια
500γρ. τυρί χαμηλών λιπαρών
1 ντομάτα σε ροδέλες
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό το οποίο προηγουμένως έχουμε ζεστάνει ώστε να γίνει χλιαρό (προσοχή δεν πρέπει να είναι καυτό γιατί δε θα φουσκώσει το ζυμάρι). Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το αλεύρι ώστε να γίνει μια αφράτη ζύμη. Λαδώνουμε καλά το τετράγωνο ταψί του φούρνου. Παίρνουμε το ζυμάρι και με τα χέρια μας ή με πλάστη, το απλώνουμε ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα του ταψιού. Το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα και το βάζουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς για να φουσκώσει. Εν τω μεταξύ εμείς αναμιγνύουμε την πολτοποιημένη ντομάτα με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Επίσης κόβουμε τα υλικά μας για να τα έχουμε έτοιμα. Όταν φουσκώσει το ζυμάρι, το βγάζουμε από το φούρνο και το ξεσκεπάζουμε. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το μίγμα της πολτοποιημένης ντομάτας και από πάνω αραδιάζουμε τη γαλοπούλα σε κομμάτια και τα μανιτάρια. Από πάνω πασπαλίζουμε με το τυρί και πάνω από το τυρί μοιράζουμε τις ροδέλες της πιπεριάς και της ντομάτας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr