Σπιτική πάστα Φλώρα πορτοκάλι

Υλικά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από ένα πορτοκάλι
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 βανίλια

500 γρ. αλεύρι φαρίνα απ (ίσως και λιγότερο). Όσο χρειαστεί δηλαδή, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας
80 γρ. αμύγδαλο φιλέ
2 φλιτζάνια μαρμελάδα πορτοκάλι

Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα όλα τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει η ζύμη μας αρκετά μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι τάρτας την ζύμη κρατώντας το 1/4 στην άκρη για το τελείωμα. Προσθέτουμε στο ταψί την μαρμελάδα. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζύμη με το φιλέ αμύγδαλο, το οποίο αν θέλετε το περνάτε από το multi. Τρίβουμε πάνω από την μαρμελάδα το μείγμα ζύμης-αμύγδαλου. Ψήνουμε στους 170 για 45′ περίπου. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr