Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο με στέβια

Υλικά
1 κιλό βερίκοκα
10 κουτ. σούπας στέβια

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα νερά. Ανοίγουμε τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα τοποθετούμε έτσι όπως είναι (με το φλούδι και χωρίς να τα κόψουμε σε κομμάτια) σε μια βαθιά κατσαρόλα. Όταν έχουμε φτιάξει μια στρώση με βερίκοκα, πασπαλίζουμε από πάνω λίγη στέβια. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο (βερίκοκα, στέβια) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 24 ώρες. Όταν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα βράζουμε το μίγμα μας για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Κάποια στιγμή το μίγμα μας σκουραίνει.

Σε αυτή τη φάση, βγάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα έξω από την κατσαρόλα σε ένα πιατάκια, το αφήνουμε να κρυώσει και ελέγχουμε αν έχει πήξει επαρκώς. Όταν έχει γίνει όσο πηχτή θέλουμε, την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει τη μεταφέρουμε σε γυάλινα βάζα. Είναι σημαντικό όταν ελέγχουμε την πυκνότητα της μαρμελάδας να το κάνουμε όταν αυτή έχει λίγο κρυώσει, γιατί όταν είναι καυτή από την κατσαρόλα είναι αρκετά αραιή και μετά πήζει. Η μαρμελάδα αυτή δεν είναι ομοιογενής, αλλά έχει μέσα μικρά κομμάτια φρούτου.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr