Μια εναλλακτική γεύση σπιτικής μαρμελάδας, πλούσια σε ίνες.
Υλικά
8 μεγάλα περγαμόντα
1 κιλό ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα φρούτα, τα σκουπίζουμε και τα τρίβουμε από τρίφτη να φύγει ελαφρώς η εξωτερική φλούδα. Τα κόβουμε στα τέσσερα και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη σάρκα μαζί με τα κουκούτσια. Το φλοιό τον κόβουμε σε μικρά μικρά κυβάκια. Ρίχνουμε τα κυβάκια σε κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράζουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε, ξαναβάζουμε καθαρό νερό στην κατσαρόλα και ξαναβράζουμε τα περγαμόντα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 2-3 φορές για να ξεπικρίσουν. Στο τέλος βάζουμε στην κατσαρόλα το 1 φλιτζάνι νερό, τη ζάχαρη και τα φρούτα και βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς η μαρμελάδα. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και φυλάσσουμε σε γυάλινα βάζα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr