Το κουμ κουάτ είναι ένα φρούτο που ανήκει στα εσπεριδοειδή, με υψηλή περικτίκότητα σε βιταμίνη C και όχι μόνο. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα, για να ξέρετη τι τρώτε και τι δίνετε στους δικούς σας ανθρώπους να τρώνε.
Υλικά
1 κιλό κουμ κουάτ
1250γρ ζάχαρη
2 κλωναράκια αμπαρόριζα
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κουμ κουάτ σε αρκετό νερό για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε. Τα ξαναβράζουμε σε καθαρό νερό για άλλα 5 λεπτά και τα ξανασουρώνουμε. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για 5-6 φορές προκειμένου να φύγει η πικρίλα προτού τα κάνουμε μαρμελάδα. Αφήνουμε τα κουμ κουάτ σε ένα μπολ για 1 ώρα για να κρυώσουν ελαφρώς. Τα κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Στη συνέχεια τα περνάμε από το μπλέντερ και τα πολτοποιούμε ή αν θέλουμε μαρμελάδα με κομματάκια, τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια με το μαχαίρι. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη μαζί με 3 φλιτζάνι περίπου νερό για 7-8 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό του κουμ κουάτ, την αμπαρόριζα και το χυμό λεμόνι. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Αυτό θα το καταλάβουμε αν ρίξουμε λίγο από το υλικό της κατσαρόλας σε καθαρό πιάτο, αφήσουμε να κρυώσει και όταν χωρίζουμε το μίγμα με το δάχτυλό μας, αυτό δεν ξαναενώνεται.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr