Σπιτική κρεατόσουπα με κριθαράκι και γραβιέρα

Μια πολύ θρεπτική συνταγή, ειδικά για τα παιδιά. Συνδυάζει με ένα πολύ νόστιμο τρόπο, υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες και μέταλλα όπως το ασβέστιο, καθώς επίσης και φυτικές ίνες.

Yλικά
½ κιλό κρέας μοσχάρι
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό
2 κλωναράκια σέλινο
1-2 κιλά ώριμες ντομάτες
½ κιλό κριθαράκι μέτριο
¼ Χωριό Ποικιλία τριμμένων τυριών με Γραβιέρα ή Χωριό Γραβιέρα Ώριμη τριμμένη στον τρίφτη
αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα, και έπειτα προσθέτουμε νερό έως ότου σκεπαστεί το κρέας. Τέλος, το αφήνουμε να πάρει βράση. Στη συνέχεια ξαφρίζουμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε να βράσει για 2 ½ περίπου ώρες μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σέλινο ολόκληρο, το κρεμμύδι τριμμένο, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για ½ ώρα ακόμα. Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε το κρέας μαζί με το σέλινο, το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και το σκεπάζουμε. Στύβουμε τις ντομάτες και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό, αφού προσθέσουμε ξανά κι άλλο νερό. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, προσθέτουμε το κριθαράκι (μανέστρα), λίγο βραστό νερό αν χρειάζεται, βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό και το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με την τριμμένη Χωριό γραβιέρα ή με την Ποικιλία τριμμένων τυριών με γραβιέρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή : minervahorio.gr