Σπιτική καρυδόπιτα

Υλικά
3 φλιτζάνι καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά

240γρ μαργαρίνη
3 κουτ. γλυκού κανέλλα
½ φλιτζ. γάλα χαμηλών λιπαρών
3 κουτ. γλυκού baking powder

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλλα και το γάλα και μετά το αλεύρι με το baking powder. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να στερεοποιηθεί και να φουσκώσει, αλλά μετά συνεχίζουμε για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς, σκεπάζοντάς το με ένα αλουμινόχαρτο ή με ένα αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Εντωμεταξύ, έχουμε βράσει το σιρόπι για περίπου 6-8 λεπτά και το έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο το ραντίζουμε με το χλιαρό σιρόπι. Είναι απαραίτητο το γλυκό να είναι καυτό από το φούρνο και το σιρόπι χλιαρό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr