Σπιτική γρανίτα πεπόνι

Yλικά
1 κιλό πεπόνι
Χυμό ενός λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

Eκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και λίγο ζουμί που έχετε από το πεπόνι (4-5 κουταλιές) και το ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει. Κατόπιν πολτοποιείτε το πεπόνι (που έχετε καθαρίσει και κόψει σε φέτες) με τον πολυκόφτη και προσθέτετε το σιρόπι ανακατεύοντας ελαφρά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο ή μπωλ, το καταψύχετε για μια ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει και στη συνέχεια το ξαναχτυπάτε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει για 2΄. Το βάζετε ξανά στην κατάψυξη σε καλούπια για ξυλάκι ή αν δεν έχετε το αφήνετε σε μεταλλικό δοχείο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr