Σπιτική γρανίτα πεπόνι

Υλικά
650γρ σάρκα από γλυκά πεπόνια
250γρ. ζάχαρη
3-4 φυλλαράκια μέντα

Εκτέλεση
Περνάμε το πεπόνι και τη μέντα από τον αποχυμωτή και συλλέγουμε το χυμό τους σε μια κανάτα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 γρ από το χυμό του πεπονιού με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό πεπονιού – μέντας και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε σιδερένιο κουτί κατάψυξης και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Όταν θελήσουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε από την κατάψυξη και ξύνουμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr