Η τέλεια σούπα για τη δίαιτά σας αλλά και για ένα ελαφρύ βραδινό ή ένα γευστικό πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι. Αν και από λαχανικά, περιέχει αρκετή πρωτεΐνη, λόγω των μανιταριών και του γιαουρτιού. Για το λόγο αυτό μας χορταίνει και καλύτερα.
Υλικά
2 μανιτάρια πόρτο μπέλο
4 μανιτάρια λευκά
1 κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
½ κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε πολτοποιημένα τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα μανιτάρια. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πολτοποιούμε τη σούπα μας και την ξαναβάζουμε στο μάτι της κουζίνας. Προσθέτουμε τον άνηθο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά, προτού το αποσύρουμε και πάλι από τη φωτιά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr