Υλικά
Υλικά για τη ζύμη
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ κρύα μαργαρίνη κομμένη σε κυβάκια
1 αυγό ολόκληρο και 1 κρόκο
3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Λίγο αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι φουντάκια από μπρόκολο ζεματισμένα
1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
4 φέτες του τοστ καπνιστή γαλοπούλα
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/3 φλιτζανιού φρέσκια ρίγανη, ή 3 κουταλιές ξερή
1 φλιτζάνι τυρί ρεγγάτο χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη μαργαρίνη και το τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει σαν ψίχουλα. Ρίχνουμε το αυγό, τον κρόκο, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο, το καρότο, το καλαμπόκι και τη γαλοπούλα κομμένη σε μικρά τετράγωνα. Τα ανακατεύουμε 3-4 φορές και αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε καλά τα αυγά και ρίχνουμε μέσα σε αυτά το γάλα και το αλεύρι και στο τέλος προσθέτουμε το τυρί και τη ρίγανη. Αναμιγνύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα στα λαχανικά μας, ανακατεύοντας καλά. Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια ταρτιέρα και βάζουμε μέσα τη ζύμη, σπρώχνοντάς τη με τα δάχτυλά μας ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα και 2 πόντους από τα τοιχώματα. Φροντίζουμε ώστε η ζύμη να έχει το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια. Ρίχνουμε μέσα στη ζύμη τη γέμιση με τα λαχανικά και το τυρί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για σχεδόν 1 ώρα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis