Σπιτική τορτίγια με κιμά και γιαούρτι

Η χρήση σως με γιαούρτι προσφέρει λιγότερα λιπαρά στο γεύμα σας. Γενικότερα η συνταγή αυτή συνδυάζει γεύση με χαμηλά λιπαρά, ενώ μας δίνει και κάποια ποσότητα ασβεστίου.

Υλικά
1 μαλακή πίτα – τορτίγια
2 φέτες άπαχο τυρί για τοστ
½ φλιτζάνι κιμά κοκκινιστό για μακαρόνια
1 κ.σ. καλαμπόκι
1 μικρή ντομάτα σε κυβάκια
1 κουτ. σούπας πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Παίρνετε μία τορτίγια και απλώνετε επάνω 2 φέτες τυρί για τοστ άπαχο. Από πάνω απλώνετε τον κιμά και πασπαλίζετε με το καλαμπόκι, την ντομάτα και την πιπεριά. Στο τέλος απλώνετε το γιαούρτι. Την τυλίγετε καλά σε ρολό και ψήνετε στους 180 C, αέρα σε προθερμασμένο φούρνο εώς ότου γίνει τραγανή η πίτα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr