Υλικά για τη ζύμη
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ κρύα μαργαρίνη κομμένη σε κυβάκια
1 αυγό ολόκληρο και 1 κρόκο
3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Λίγο αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
200 γρ μανιτάρια
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3-4 κουταλιές της σούπας άνηθο
3 αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη μαργαρίνη και το τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει σαν ψίχουλα. Ρίχνουμε το αυγό, τον κρόκο, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά και αποσύρουμε. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι μαζί με τα αυγά χτυπημένα και προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον άνηθο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί. Παίρνουμε μια ταρτιέρα και αλείφουμε τον πυθμένα και 1-2 εκατοστά από τα τοιχώματα με ελαιόλαδο. Με τα χέρια μας απλώνουμε τη ζύμη ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα και τα τοιχώματα μέχρι εκεί που έχουμε βάλει το λάδι. Προσπαθούμε να έχει η ζύμη το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη γέμιση μέσα στην τάρτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ροδαλό χρώμα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr