Υλικά
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 φέτες τυρί Gooda
4 φέτες γαλοπούλα
250 γρ μανιτάρια λευκά
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι άνηθο
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε και φτιάχνουμε ένα χυλό. Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο ρίχνουμε 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το χυλό στο τηγάνι και το κουνάμε ώστε να καλυφθεί ο πυθμένας του. Το αφήνουμε 2 περίπου λεπτά να ροδίσει και με μια σπάτουλα το γυρίζουμε και από την άλλη, μέχρι να πάρει χρώμα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το χυλός.
Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε περίπου 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτά φετάκια και το κρεμμύδι. Τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο. Γεμίζουμε την κάθε κρέπα με μία φέτα τυρί, μία φέτα γαλοπούλα, μανιτάρια και τις τυλίγουμε σε ρολό. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr