Υλικά
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 φέτες τυρί Gouda
6 φέτες ζαμπόν
1 φλιτζάνι πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε και φτιάχνουμε ένα χυλό. Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο ρίχνουμε 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το χυλό στο τηγάνι και το κουνάμε ώστε να καλυφθεί ο πυθμένας του. Το αφήνουμε 2 περίπου λεπτά να ροδίσει και με μια σπάτουλα το γυρίζουμε και από την άλλη, μέχρι να πάρει χρώμα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το χυλός.
Γεμίζουμε την κάθε κρέπα με μία φέτα τυρί, μία φέτα ζαμπόν, λίγη πιπεριά, λίγο καλαμπόκι και 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr