Υλικά
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι άνηθο
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο (γραβιέρα)
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα, το αλάτι και το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα χυλό. Σε ένα αντικολλητικό ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι και 2-3 κουταλιές από το χυλό και το κουνάμε ώστε να καλυφθεί ο πυθμένας του. Το αφήνουμε 2 περίπου λεπτά να ροδίσει και με μια σπάτουλα το γυρίζουμε και από την άλλη, μέχρι να πάρει χρώμα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το χυλός.
Γεμίζουμε τις κρέπες με ότι γέμιση θέλουμε και τις τυλίγουμε σε ρολό. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr