Υλικά
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. baking powder
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ
4 αυγά
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 ½ φλιτζάνι μέλι
1 ½ φλιτζάνι νερό
Κανέλλα
1 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το αλεύρι και το baking powder, με τα αυγά, το κονιάκ και το ξύσμα ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Ανοίγουμε ένα αρκετά λεπτό φύλλο και κόβουμε με το μαχαίρι λεπτές λωρίδες πλάτους περίπου 3 εκατοστών. Κάνουμε το ίδιο ανοίγοντας φύλλα μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο. Παίρνουμε μια λωρίδα ζύμης και την κόβουμε σε μεγάλα ορθογώνια. Με το δείκτη και τον αντίχειρα σφίγγουμε το κάθε ορθογώνιο στη μέση ώστε να σχηματιστεί ένα φιογκάκι. Βυθίζουμε σιγά σιγά τα φιογκάκια στο καυτό λάδι έτσι ώστε να μην είναι πολλά μαζί στην κατσαρόλα και κολλήσουν μεταξύ τους. Τα αφήνουμε στο λάδι και τα γυρίζουμε ώστε να ροδίσουν. Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί. Το ίδιο κάνουμε για όλα τα φιογκάκια. Στο τέλος βάζουμε όλες τις δίπλες σε μια πιατέλα. Ζεσταίνουμε το μέλι με το νερό και περιχύνουμε όλες τις δίπλες. Πασπαλίζουμε με το καρύδι και σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr