Η προσθήκη τραχανά ενισχύει την περιεκτικότητα του μπιφτεκιού σε πολύτιμες φυτικές ίνες και βιταμίνες συμπλέγματος Β.
Υλικά
1 φλιτζάνι τραχανά ξινό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ψωμί ολικής αλέσεως, τριμμένο στο μπλέντερ
1 μεγάλο αβγό
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί με τυχαία σειρά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Πλάθουμε μπιφτέκια σε μέγεθος όσο 2 κεφτεδάκια. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν καλά χωρίς να τα αναποδογυρίσουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr