Σπιτικά πιτάκια λαχανικών με ζύμη κουρού

Υλικά
200γρ μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
150γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, το γιαούρτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε σε μια αφράτη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι (καλά στραγγισμένο), τη φέτα θρυμματισμένη, το αυγό και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε. Παίρνουμε μια μικρή μπαλίτσα ζύμης, όσο 2 σπιρτόκουτα. Την πατάμε με την παλάμη μας να γίνει πλατιά και λεπτή. Στο κέντρο της τοποθετούμε μια κουταλιά από το σπανάκι και στη συνέχεια γυρίζουμε τα πλαϊνά της ζύμης προς το κέντρο ώστε να κλείσει η ζύμη και στο κέντρο να μείνει κλεισμένο το σπανάκι. Στη συνέχεια πατάμε το σπανακοπιτάκι ελαφρά με την παλάμη μας ώστε να γίνει στρογγυλό και πεπλατυσμένο και το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Το ίδιο κάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι αυτά να τελειώσουν. Αλείφουμε με ελαιόλαδο με ένα πινέλο και ψήνουμε στου 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr