Υλικά
346 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
336 γρ. Χωριό Λιωμένο Πρόβειο Βούτυρο Γάλακτος
336 γρ. ζάχαρη
336 γρ. φαρίνα μπλε
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
χυμό από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
μαρμελάδα της αρεσκείας μας
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 λαδόχαρτο
Εκτέλεση
Σε λεκάνη χτυπάμε τη ζάχαρη και το Χωριό Λιωμένο Πρόβειο Βούτυρο Γάλακτος. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τη σόδα την οποία έχουμε διαλύσει στο χυμό λεμονιού, τα αμύγδαλα αλεσμένα, τις βανίλιες και το αλεύρι λίγο-λίγο. Ζυμώνουμε πολύ καλά, και στη συνέχεια σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Βάζουμε σε ένα ταψί ένα λαδόχαρτο. Πλάθουμε με το χέρι μικρές μπαλίτσες, τις κάνουμε πλακέ ζουλώντας τες ανάμεσα στις παλάμες μας και τις τοποθετούμε στο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 με 160 C για 10 λεπτά. Αλείφουμε με μια σπάτουλα κάθε παστούλα με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και την ενώνουμε με ένα άλλο παστάκι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Πηγή : minervahorio.gr