Υλικά
50γρ νωπή μαγιά
600γρ γάλα χαμηλών λιπαρών
900γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
220γρ μαργαρίνη
¾ φλιτζανιού μαρμαλάδα φράουλα
1 κρόκο για άλειμμα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά με το μισό γάλα το οποίο το έχουμε ζεστάνει τόσο ώστε να μπορούμε να βάλουμε μέσα το δάχτυλό μας χωρίς να καίει. Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το υπόλοιπο χλιαρό γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα της μαγιάς και σταδιακά το αλεύρι για να φτιάξουμε μια αφράτη ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Παίρνουμε 1 μπαλάκι ζύμης το ανοίγουμε λίγο στο χέρι μας, τοποθετούμε στο κέντρο μια κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα και κλείνουμε τη ζύμη καλά. Πλάθουμε σε μπαλάκι και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η μαρμελάδα. Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείφουμε τα μπριοσάκια που φτιάξαμε. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένα για να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Αν θέλουμε όταν κρυώσουν μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr