Σπιτικά μπαλάκια από καρύδι με τρούφα, σοκολάτα και κονιάκ

Κάντε οικονομία και φτιάξτε μόνοι σας γευστικά γλυκίσματα με αγνά σπιτικά υλικά

Υλικά
4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεσμένα καρύδια
700 γρ. τρούφα
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιές κοπανισμένες
½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
½ φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας Χωριό βούτυρο τ. Κερκύρας

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το καρύδι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε το καρύδι και ανακατεύουμε καλά. Αφού κρυώσει η ζύμη πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια και τα ρίχνουμε στην τρούφα. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό Τα γυρνάμε απ’ όλες τις πλευρές ώστε να κολλήσει η τρούφα καλά. Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο αφού πρώτα τα τοποθετήσουμε σε μία πιατέλα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή : minervahorio.gr