Σπιτικά λαζάνια με σπανάκι και ρικότα

Υλικά
½ πακέτο λαζάνια
800γρ σπανάκι καθαρισμένο και πλυμμένο
1 φλιτζάνι ρικότα
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνι γκούντα τριμμένη
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αυγά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι γάλα με 1 κουτ. σούπας αλεύρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και αποσύρουμε από τη φωτιά ακόμη κι αν έχει υγρά. Περιμένουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια και τα τυριά. Κρατάμε στην άκρη μόνο λίγη γκούντα για να τη βάλουμε στο τέλος. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, τα προσθέτουμε στο μίγμα μας και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Σε ένα μικρό πυρέξ λαδώνουμε καλά τον πυθμένα και στρώνουμε μια στρώση λαζάνια. Από πάνω βάζουμε μια στρώση από το μίγμα σπανακιού. Προσθέτουμε κατά τον ίδιο τρόπο λαζάνια και μίγμα σπανακιού εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Στο τέλος ρίχνουμε το γάλα ανακατεμένο με το αλεύρι και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του φαγητού μας με την τριμμένη γκούντα που κρατήσαμε. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr