Σπιτικά κρεμώδη ρολάκια με μήλο

Υλικά
1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτα
1 φακελάκι κρέμα τύπου άνθος αραβοσίτου στιγμής (γεύση βανίλια)
1 ¾ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 ½ φλιτζάνι μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια
¾ φλιτζανιού κοπανισμένα καρύδια
Ασπράδι από 1 αυγό
Κανέλλα και καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε τα μήλα μαζί με 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη. Μόλις αρχίζει να λιώνει η ζάχαρη ανακατεύουμε διαρκώς για 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Χτυπάμε το φακελάκι της κρέμας με το γάλα για να γίνει μια πηχτή και αφράτη κρέμα. Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα απλώνουμε πάνω στον πάγκο. Με μια σπάτουλα απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στο ένα φύλλο και την άλλη μισή στο άλλο. Μοιράζουμε στα δύο φύλλα τα κομματάκια καραμελωμένου μήλου και τα καρύδια ώστε να απλωθούν σε όλη την επιφάνεια. Τυλίγουμε το κάθε φύλλο σε σφιχτό ρολό. Στη συνέχεια κόβουμε τα ρολά κάθετα σε ροδέλες πάχους περίπου 1,5 εκατοστό. Τοποθετούμε τις ροδέλες σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί, προσέχοντας όσο γίνεται να διατηρούν το στρογγυλό τους σχήμα. Με ένα πινέλο περνάμε την κάθε ροδέλα με ασπράδι αυγού, το οποίο έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά. Πασπαλίζουμε με κανέλλα και καστανή ζάχαρη. Βάζουμε τα ταψιά στο φούρνο στους 120 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Γίνονται γύρω στα 25 κομμάτια.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr