Όταν η πασχαλινή παράδοση συναντάει τη γεύση. Σπιτικά κουλουράκια για να μυρίσει το σπίτι και το Πάσχα.
Υλικά για περίπου 70 κομμάτια
1 κιλό φυτικό βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κρόκους
3 κουτ. Γλυκού baking powder
½ φλιτζάνι κονιάκ
1 κουτ. Γλυκού σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμόνι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
18 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα το πορτοκάλι μαζί με το ξύσμα, το ξύσμα λεμονιού, τους κρόκους και τέλος το χυμό λεμόνι με τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κονιάκ και τέλος το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε αναμίξει το baking powder. Φτιάχνουμε μια αφράτη ζύμη. Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείβουμε με ένα πινέλο με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr