Μια πρωτότυπη συνταγή με πρώτη ύλη το κολοκύθι για cookies. Με λίγες θερμίδες και λιπαρά και πολλές φυτικές ίνες.
Υλικά
½ φλιτζάνι μαλακή μαργαρίνη
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 αυγό
1 φλιτζάνι τριμμένο κολοκύθι
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 φλιτζάνι σταφίδες
Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάτε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Χτυπάτε μέσα το αυγό και ανακατεύετε και τα κολοκυθάκια. Προσθέτετε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το γαρύφαλλο και την κανέλα και ανακατεύετε το μείγμα. Ρίχνετε και τις σταφίδες. Καλύπτετε τη ζύμη και την αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα ταψί απλώνετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με ένα κουτάλι της σούπας βάζετε τη ζύμη πάνω σε αυτό. Κάθε μπισκότο να έχει περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζύμη. Ψήστε για 8 έως 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πήξουν. Αφήστε τα cookies να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα αφαιρέσετε από το ταψί με το αντικολλητικό.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr