Υλικά
2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
¾ ποτηριού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
¼ ποτηριού κονιάκ
3 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλάκια baking powder
1 κουταλάκι σόδα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. κανέλλα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ώστε να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη.
Γλάσο διακοσμητικό
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι μαζί με το baking powder. Πλάθουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε μικρά φύλλα με τον πλάστη και κόβουμε τα μπισκότα μας με χριστουγεννιάτικα κουπάτ.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Όταν κρυώσουν καλά τα μπισκότα, αναμιγνύουμε τη ζάχαρη άχνη με το χυμό λεμόνι και φτιάχνουμε γλάσο. Μπορούμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια από τα μπισκότα με το γλάσο ή να κάνουμε το περίγραμμα των μπισκότων με αυτό ή όποιο άλλο σχέδιο θέλουμε (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γι αυτό ένα μικρό κορνέ ή μια χονδρή σύριγγα χωρίς τη βελόνα) και να πασπαλίσουμε με χρωματιστή ζάχαρη ή με τρούφα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr